Entrades Més Llegides

Publicat per: Àlex dilluns, de desembre 01, 2008

Fa pocs dies la Eli em preguntava per com podia fer-s'ho per a que al clicar sobre una imatge enllaçada aquesta es vegi més gran, o millor dit al tamany real de la foto.

Blogger té la opció d'afegir fotografies. A l'hora de fer el post, ens deixa escollir el tamany en que aquesta es veurà en el nostre bloc (gran, mitjà o petit). Per defecte quan cliquem a sobre la imatge ens la mostra en el seu tamany original. Però hi ha vegades que això no és així, sense saber perquè cliquem sobre la imatge i ni s'amplia ni res de res. Això suposo que és perque al afegir la imatge alguna cosa ha fallat.

Mentre fem el post, quan afegim una fotografia, si fem una ullada a com queda en HTML veurem  que ens apareixen dues direccions web. La primera ve precedida per href, que és la direcció a la que ens enllaça la fotografia. I la segona ve precedida per src, que és la imatge que es veurà en la nostra entrada.

A simple vista segur que us sona a xino, però és ben senzill...

<a href= "http://lh4.ggpht.com/_I0kHil17uLc/Rzemp33dwbI/AAAAAAAAAAM/wDBnsRPZdEo/bep.gif" imageanchor="1" style="clear: left; cssfloat: left; float: left; margin-bottom: 0em; margin-right: 1em;"><img border="0" rg="true" src= "http://lh4.ggpht.com/_I0kHil17uLc/Rzemp33dwbI/AAAAAAAAAAM/wDBnsRPZdEo/bep.gif;"> </a>

href l'utilitzem per enllaçar o redirigir, ja sigui un text o una imatge. I sempre va seguit de la direcció a la que ens enllaça (sempre entre cometes), que en aquest cas seria http://lh4.ggpht.com/_I0kHil17uLc/Rzemp33dwbI/AAAAAAAAAAM/wDBnsRPZdEo/bep.gif

I darrere de src (que és la reducció de source) va la direcció de la imatge que es veurà en la nostra entrada. En aquest cas les dues coïncideixen però no té perquè ser així.

Per tant, si volem enllaçar una imatge per a que aquesta es vegi al seu tamany original haurem de verificar que l'enllaç que es troba seguit de l'href és el que volem que ens enllaci la fotografia, de no ser així o de haver-hi algun error, com suposo que deu ser el cas que em comentava la Eli, podem solventar-ho fàcilment revisant-lo.
No sé si ha quedat gaire clar, o si ha servit de gaire però dit queda! jaja

Ara vull explicar com afegir imatges a les entrades directament pel nostre compte, sense passar per la "problemàtica" encara que senzilla i fàcil d'usar eina de blogger. Però com que hi ha milers de llocs en els que parlen una mica del llenguatge HTML, millor us enllaço a una web de les que jo vaig consultant, WebEstilo, on ho expliquen moltíssim millor del que jo faria. També podeu fer-li una ullada a l'apartat de crear enllaços.

Només dominant aquests dos senzills conceptes, la de coses que podem arribar a fer.
Aquí us en poso un exemple visual amb el seu respectiu codi html...

<a href="http://odiolanavidad.es/joomla/">
<img src="http://img512.imageshack.us/img512/2483/nightmarebeforechristmarl9.jpg" align=middle></a>

Per últim, dir que aquesta és una manera més engorrosa de fer-ho (ja que per exemple haurem de penjar les imatges que vulguem fer servir pel nostre compte (en qualsevol web dedicada a l'allotjament d'arxius tipus ImageShack, menciono aquest perque no requereix estar registrat) i després utilitzar-ne el seu enllaç), però a la vegada ens dota d'absoluta llibertat en el tamany que volem que ocupi en la nostra entrada. No cal dir que mai ha d'excedir l'amplada de les nostres entrades (cada plantilla té la seva per defecte però la majoria ronden entre els 400 i 600 píxels).

I com no, què seria una entrada de les meves sense una mica de musiqueta?

The Kooks - Naïve

{ 2 comentaris }

  1. he he he... t'enllaço l'entrada a tutorials :-D

    ResponElimina
  2. Ups, sorry, he sigut incapaç de seguir el fil. Yo del corta-pega no vai passar mai, així que ni em plantejo httlmljrjrljr, ni res per l'estil.....

    Igualment, gràcies per les teves brillants classes de blogger!!!!!!

    Petonicos!

    ResponElimina

- Copyright © My Territorial Pissings - Plantilla modificada per -[Àlex]- Powered by Blogger - Designed by Johanes Djogan -